14 Eylül 2014 Pazar

Hayalin Renkleri

  

     Bu yayınımda size hayal kurmayı ve şanın, şöhretin zararlarını anlatacağım.
     Çoğu insan hayal kurar. Yatmadan önce, sabahları uyanınca, yolda yürürken, hatta müzik dinlerken bile! Çünkü her yerde hayal kurulabilir. Kafanızı bir yere yaslayıp, tüm dertlerinizi unutup, en sevdiğiniz konu hakkında hayal kurmaya çalışın bakalım... Çoğu insanla beraber hayal kurduğunuzu hissedin... Güzel bir his, değil mi? Çünkü insan, hayal dünyasında özgürdür ve kimse ona: "Neden bu hayali kuruyorsun?" demez. 
  
   Tamam, hayal kurun da, hayallerinizin sadece bir gün gerçek olabilecek isteklerinizin olduğunu unutmayın. Hayal kurarken "gerçek" kavramından uzaklaşmayın. O sadece bir "hayal" , "gerçek" değil. 

   Çoğu insanın hayalini kurduğu bir konu ise şan, şöhret ve paradır. Düşünün: çok ünlüsünüz. Cüzdanınızda trilyonlar var. Birçok hayranınız var. Kırmızı halının ve magazinin vazgeçilmezisiniz. Her dakika sizinle ilgili başka bir haber çıkıyor! Bir yere gittiğinizde, en az iki fotoğraf çektiriyorsunuz. Limuzininizden indiğinizde, herkes sizden imza istiyor, medya yanınızda bitiyor. Kendi sözcünüz ve menejeriniz bile var! İki çift laf ettiğinizde insanlar sanki en güzel şiiri okumuşsunuz derecesinde çılgınca alkışlıyor. Şimdi, bu fikir size çok özgürmüşsünüz ve çok güzel bir hayatınız varmış gibi gelmedi mi? Fakat, şan, şöhret ve para sahibi olduğunuzda, özgür değilsiniz ki! Diyetisyeniniz: "Az ye!" diyor, spor koçunuz: "Kaslarını çalıştır!" diyor, psikoloğunuz: "Şöyle düşünme! Böyle düşünme!" diyor, oyuncuysanız bir yönetmen size: "Bu dizi tutmasza seni işten atarım!" diyor, şarkıcıysanız şan öğretmeniniz: "Nefes egzersizi yap!" diyor... Ama siz bu kadar insan size ne yapıp yapamayacağınızı söylerken cüzdanınızdaki o trilyonlara ve binlerce hayranınıza rağmen: "Annem değilsiniz, babam değilsiniz! Bana ne yapacağımı söyleyemezsiniz! Ben böyleyim!" diyemiyorsunuz! Ne kadar acı, değil mi? 
    Zaten, insan ancak bunu içinde en küçük bir korku parçası bile olmadan söylerse gerçekten özgür olur!


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder